niedziela, 4 października 2015

Curry z białymi warzywami

Dziś przepis na danie, które chyba nigdy mi się nie znudzi :-)



Składniki:
1 puszka mleka kokosowego
1 cebula
1 duży por (biała część)
1 kalafior
1 pietruszka
sól
2 łyżki żółtej pasty curry
1 łyżka oleju kokosowego do smażenia

Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy olej. Siekamy cebulę i pora, podsmażamy do momentu aż się lekko przyrumienią. Pietruszkę obieramy, kroimy w plasterki. Kalafiora dzielimy na jak najmniejsze różyczki. Pietruszkę i kalafiora wrzucamy na patelnię, chwilę podsmażamy. Dodajemy mleko kokosowe, pastę curry i w razie potrzeby sól. Mieszamy. Dusimy pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną.
Podajemy z ryżem :-)

Smacznego! <3


Wegetariański obiad V

3 komentarze:

  1. do tego tylko ryż jaśminowy i pyszne danie gotowe!

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie dziś będzie curry, ale z kalarepą i cukinią, też na bazie żółtej pasty domowego wyrobu. Twoje w sumie wygląda jeszcze bardziej zachęcająco, bo pyszniejsze warzywa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam curry ;) Na jesień jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń