sobota, 5 września 2015

Pasta z kaszy jaglanej i pieczonej papryki

W tygodniu zazwyczaj czasu na gotowanie mniej, więc na szybko zrobiłam ostatnio taką pastę :-)

Składniki:
2 duże czerwone papryki
pół szklanki kaszy jaglanej
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na ćwiartki. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i wkładamy do piekarnika na ok. 15 min.
W czasie kiedy papryki się pieką gotujemy kaszę jaglaną (w osolonej wodzie). 
Przestudzone papryki pozbawiamy skóry (po upieczeniu ładnie odchodzi). Kaszę, paprykę i drobno posiekany czosnek umieszczamy w naczyniu, wszystko razem miksujemy przy pomocy blendera ręcznego. Nie koniecznie na gładką masę ;-) Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.




Smacznego <3


Warzywa psiankowate 2015 Warzywa psiankowate 2015

8 komentarzy:

  1. Pychota! Jest to świetny sposób na szybki i pożywny posiłek. A racja- w tygodniu czasu mniej na gotowanie :]

    OdpowiedzUsuń
  2. do kanapek, do wszelakich dań pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam wszelkie pasty, bardzo mi sie podoba pomysł na Twoją. Jest zdrowa i na pewno smaczna, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam wszelkie pasty, bardzo mi sie podoba pomysł na Twoją. Jest zdrowa i na pewno smaczna, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Proste i genialne, lubię :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę w końcu przeprosić się z kaszą jaglaną. Pasta wygląda bosko.

    OdpowiedzUsuń