niedziela, 23 sierpnia 2015

Lekkie ciasto kokosowe. Wegańskie, z dynią!

Sezon na dynie na mojej działce rozpoczął się już jakiś czas temu ;-) Dla odmiany, zamiast zupy czy zapiekanki, zrobiłam ciasto.  Bardzo lekkie, z niewielką ilością mąki (kokosowej!). Słodzone jedynie bananami, lecz jeżeli lubicie ciasta mocno słodkie, polecam dorzucić 3-4 łyżki np. ksylitolu czy cukru kokosowego.

Składniki:
3 bardzo dojrzałe banany
150 g mąki kokosowej
puszka mleka kokosowego
100 ml wody
500 g dyni startej na grubych oczkach

Wykonanie:
Piekarnik nastawiamy na 175 stopni. Banany rozgniatamy widelcem na papkę, dodajemy dynię, mleko kokosowe i wodę, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i ponownie dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do formy i umieszczamy w piekarniku. Pieczemy przez ok. 35 min.



Smacznego! 

4 komentarze:

  1. garstka składników, a jaki efekt!
    zachęcam do udziału: http://foodmania-przepisy.blogspot.com/search/label/KONKURS

    OdpowiedzUsuń
  2. tak mało składników a taki efekt wow! cudo!!
    Zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. takiego właśnie przepisu szukałam :) Dzieki :)

    OdpowiedzUsuń