poniedziałek, 6 lipca 2015

Najlepsza pasta kanapkowa z bobu

Sezon na bób w pełni, więc mam nadzieję, że wypróbujecie! :-)



Składniki:
300 g bobu (waga po obraniu)
1-2 ząbki czosnku
2 pełne łyżki tahini
sól do smaku
ok. 50 ml przegotowanej wody

Wykonanie:
Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu obieramy. Następnie wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy na gładką masę.

Smacznego! :-)


Bóbmania

10 komentarzy:

  1. O kurcze pieczone, kocham bob, a TO musi być przepyszne!
    Dziękuję :-)
    Pozdrawiam ;*

    ♡MiśkaGrabowskaOfficial♡

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kupiłam nareszcie domenę!!! Ale pojawił się problem. Założę się, że nie widzisz moich postów na blogger.com/home. Żeby naprawić ten błąd MUSISZ wejść na mojego bloga, odobserwować go, odświeżyć stronę i zaobserwować ponownie. Problem zniknie :-)
      To problem spowodowany podczepieniem pod bloga nowej domeny, podobno to normalne. Ale jeśli zrobisz to, co napisałam, będzie w porządku :*
      Pozdrawiam ;*

      ♡MiśkaGrabowskaOfficial♡

      Usuń
  2. bób z tahini, ciekawe połączenie, taka pasta musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. W takim wydaniu jeszcze nie jadłam! Na szczęście zaopatrzyłam się wczoraj w kilogram bobu, więc będę miała okazję dzisiaj spróbować :) Już nie mogę się doczekać!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Proste i smaczne - to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Proste i smaczne - to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Podobno maseczki z bobu działają odmładzająco - może tą pastę zastosować zewnętrznie a nie wewnętrznie.... ??? przemyślę to jeszcze - w każdym razie ja głosuję na ten przepis wielorakiego zastosowania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Maseczka z bobu? Brzmi ciekawie! :-D

      Usuń
  8. Bardzo lubię bób, ale najczęściej jem go samodzielnie bez niczego :)

    OdpowiedzUsuń