czwartek, 28 sierpnia 2014

Świeże figi i rukola

Przyznam, że nigdy wcześniej świeżych fig nie jadłam. Od tej pory będę je jadła tak często aż mi się znudzą! (i jak tylko będą w przystępnej cenie :-) ). Są o wiele lepsze od suszonych! Kto jeszcze nie próbował, niech się skusi :-)

Składniki na 1 porcję:
1 świeża figa
2 garści rukoli
1/2 gruszki
kilka listków świeżej stewii
ewentualnie: odrobina oliwy z oliwek/octu balsamicznego

Wykonanie:
Rukolę myjemy odsączamy i układamy na talerzu. Umytą figę i gruszkę kroimy - figę na 6-8 części, a gruszkę w kostkę. Następnie układamy na rukoli, dodajemy stewię (i ewentualnie oliwę/ocet).



Smacznego!

P.S. Od dziś możecie mnie obserwować na instagramie <klik>

Sałatka zamiast kanapki!

1 komentarz:

  1. Mmm ^^ Wygląda smakowicie ;-)
    Takie zdrowe przekąski na koniec lata, to ja rozumiem ;-)
    Pozdrawiam ;*

    Miśka
    miska-grabowska.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń