wtorek, 19 sierpnia 2014

Dynia Hokkaido zapiekana z jarmużem i puree z kalafiora

Pierwsza dynie na działce już są :-)
Trzy składniki, do tego pieprz, sól i nic więcej nie potrzeba, gdyż dynia Hokkaido jest sama w sobie przepyszna :-) Robiłam z niej kiedyś frytki, ale w takiej formie jaką przedstawię poniżej też jest równie pyszna!
Nie jest to jakaś wymyślna zapiekanka, ale o to chodzi - ma być smacznie, zdrowo i kolorowo :-D



Składniki:
1 dynia hokkaido
4 liście jarmużu
1 duży kalafior
150 ml mleka sojowego
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Dynię hokkaido myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Jarmuż rozrywamy na mniejsze kawałki. Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości, następnie przy pomocy blendera miksujemy na puree dodając mleko sojowe. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno dynię, jarmuż oraz puree z kalafiora. Pieczemy w temp. 175 stopni przez 45 min.



Smacznego!


2 komentarze:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. l absolutely fell in love with your blog, following you!<3
    Make sure you also check out my blog and follow me as well.

    http://fashionableperfection.blogspot.nl/

    Love John Setrodipo

    OdpowiedzUsuń