środa, 30 lipca 2014

Sorbet z kiwi

Ostatnio najchętniej jadłabym taki sorbet na śniadanie, obiad i kolację! :-) Dojrzałe kiwi, dojrzałe banany, czego chcieć więcej gdy za oknem 30 stopni?

Sorbet z kiwi (4 porcje):
1 kg kiwi
2 dojrzałe banany

Wykonanie:
Owoce kiwi kroimy na mniejsze kawałki, np. w plasterki i zamrażamy (ja zawsze wkładam owoce do zamrażarki co najmniej na noc).
Banany kroimy w plasterki, wrzucamy do blendera kielichowego, dodajemy zamrożone kiwi i miksujemy.




Smacznego!

Akcja lodowa 2014

3 komentarze:

  1. Ciekawy blog. Zapraszam do mnie.
    Męski blog o modzie i lifestyl'u.

    http://gabriel-data.blogspot.com/

    Obserwacja za obserwację?
    Zaobserwuj, zobaczę zrobię to samo!
    Tylko przypomnij w komentarzu.
    www.gabriel-data.blogspot.com - KLIK
    Fashion Projects

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszności!
    prostota jest najlepsza! :) czyli przepis idealny dla mnie, bo nie trzeba się narobić, a efekt zadowalający:)

    OdpowiedzUsuń