wtorek, 17 czerwca 2014

Surowa ogórkowa

Latem nie mam ochoty na zupy, ale chyba mało kto ma ;-) Zupa jaką ostatnio zrobiłam jest idealna na upalne dni, a na dodatek to prawdziwa bomba witaminowa i robi się ją w 5 (no może 10) minut. Nie trzeba nic gotować, wystarczy umyć, obrać i pokroić składniki, zmiksować. I już. Obiad gotowy :-)



Składniki:
1 duże, dojrzałe awokado
1 kg ogórków
2 szklanki wody mineralnej/ lub przegotowanej, wystudzonej
pęczek koperku
pęczek szczypiorku
+ ewentualnie dowolne kiełki
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Ogórki i awokado obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w kielichu blendera, zalewamy wodą i miksujemy. Następnie przelewamy do innego naczynia, przyprawiamy. Szczypiorek i koperek myjemy, kroimy drobno i dodajemy do naszej "zupy" (część można zostawić do ozdoby).


Smacznego!

Cukrzyca ciążowa-obiad
Lato w pełni!Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni Wymagająca dieta

3 komentarze:

  1. Taką zupkę zjadłabym z chęcią.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pomysłowe! Muszę wypróbować koniecznie!
    P.S. Bardzo mi się podoba nowa odsłona Twojego bloga ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo mi się podoba ten pomysł, dzięki czemu mój nowy sposób odżywiania też staje się coraz milszy:)

    OdpowiedzUsuń