środa, 18 czerwca 2014

Najlepsza kawa mrożona

Idealna na letnie, upalne poranki :-) Chociaż ja lubię też wypić taką kawę wieczorem, po powrocie z pracy.

Składniki:
2 małe (lub 1 większy), bardzo dojrzałe banany
100 ml espresso
250 ml mleka sojowego waniliowego
kilka kostek lodu, opcjonalnie
Wykonanie:
Banany kroimy w plasterki i zamrażamy. Najlepiej włożyć je na noc do zamrażalnika, żeby rano móc delektować się tą pyszną kawą!
Przyrządzamy 100 ml espresso, studzimy. Do blendera wrzucamy mrożone banany, dolewamy mleko i espresso, miksujemy. Przelewamy do szklanek, wrzucamy po 2-3 kostki lodu.



Smacznego!

Kawa ...I co dalej?

6 komentarzy:

  1. ooo, a ja bananowej nigdy nie piłam! Czas nadrobić zaległości! Banany już w zamrażalniku ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne połączenie, na wierzch dałbym jeszcze bitą śmietanę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki :-) Fakt, z bitą śmietaną i jeszcze np. wiórkami czekoladowymi to by było coś :D

      Usuń
  3. A ja bym powbijała w tą bitą śmietanę rurki czekoladowe jeszcze :D

    OdpowiedzUsuń