środa, 30 kwietnia 2014

Frytki z batata i marchewki

Kto by pomyślał, że smakują tak dobrze z ... przyprawą do dań z jaj :-) Z ziemniaków też robiłam takie frytki i były również pyszne, nie wiem nawet czy nie lepsze! (ale może to dlatego, że uwielbiam ziemniaki ;-)).

Potrzebujemy:
Batat i marchewki (w ilości dowolnej), przyprawa do dań z jaj, sól, oliwa (2-3 łyżki, w zależności, od ilości warzyw, potrzeba niewiele).
Wykonanie:
Warzywa kroimy w słupki, umieszczamy w naczyniu, polewamy oliwą, posypujemy przyprawami i dobrze mieszamy. Wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 20-25 min.


Smacznego!

2 komentarze:

  1. Ciekawe połączenie! Też uwielbiam ziemniaki!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. idę dzisiaj po tę przyprawę i jak wrócę z pracy robię te marchewkowe frytki! :)

    OdpowiedzUsuń