Składniki na 2 porcje:
200 g tofu wędzonego albo chilli
mix sałat (paczka - 240 g)
100 g kukurydzy (ok. pół puszki)
1 łyżka oliwy z oliwek
50 g słonecznika łuskanego
10 - 15 g jagód goji
sól do smaku
Wykonanie:
Sałatę i kukurydzę przekładamy do większej miski, polewamy oliwą, solimy i mieszamy. Nasiona słonecznika prażymy na patelni. Tofu kroimy w kostkę. Sałatę przekładamy na talerze, następnie dodajemy tofu i uprażone nasiona słonecznika, posypujemy jagodami goji i gotowe! Smacznego!

Tak, idealnie na kolacje :)) Jak mi się teskni za toFuu. A z prażonym słonecznikiem i warzywami to musi być obłęd :)
OdpowiedzUsuńA, no i zapomniałam pochwalić kolory :D
OdpowiedzUsuń/P.
lubię szybkie sałatki :D
OdpowiedzUsuńszczerze jeszcze nie jadłam tofu... jestem spłukana xd nigdy nie mam kasy na takie rzeczy
Fakt, tofu do najtańszych produktów nie należy ;-) Dlatego zbyt często go nie jadam, choć mogłabym codziennie pod różnymi postaciami.
UsuńTofu... chciałabym kiedyś skosztować. Choćby właśnie w takiej sałatce, albo pod inną postacią. Ciekawa jestem bardzo.
OdpowiedzUsuńSałatka prezentuje się pięknie, a smak mnie ciekawi
Dziękuje za wpis w akcji śniadaniowej