niedziela, 13 października 2013

Spaghetti z pastą z fasolki i pieczarkami

Takie spaghetti przyszło mi do głowy dziś rano. Co tu myśleć, trzeba działać! Makaronu nie jadłam już dłuższy czas, bo jakoś za nim nie przepadam. W szafce jakiś czas czekał makaron spaghetti kukurydziany, na który nie miałam ochoty. Aż do dziś :-)

Składniki na 2 porcje:
fasolka szparagowa 200 g
pieczarki 150 g
2 cebule
sól
1 łyżka oliwy z oliwek
makaron spaghetti (u mnie kukurydziany)
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:
Fasolkę gotujemy, następnie odcedzamy i przekładamy do naczynia w którym będziemy miksować pastę. Na patelni podsmażamy poszatkowaną cebulę, solimy. Gdy już się zeszkli przekładamy część (mniej więcej połowę) do naczynia z fasolką, dodajemy oliwę i miksujemy blenderem. Do tego co pozostało na patelni dokładamy pokrojone dosyć drobno pieczarki. Smażymy przez około 5 min.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przekładamy na talerze, następnie nakładamy pastę z fasoli i pieczarki z cebulą. Proste, szybkie i smaczne! Polecam :-)



4 komentarze:

  1. idealne na jesien , cebulka !:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ooo widzę kolejnego fana/kolejną fankę cebulki! ;-)

      Usuń
  2. Pięknie wygląda - lato na talerzu mimo chłodu na zewnątrz

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł! Brzmi i wygląda bardzo ciekawie, chętnie wypróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń