środa, 9 października 2013

Gryczana inaczej niż zwykle.

Dotychczas rzadko jadłam kasze na słodko, jednak ostatnio przekonuję się powoli do jaglanej w wersji słodkiej, czy to na śniadanie, czy obiad. Dziś kolej na gryczaną. Spróbowałam i nie zawiodłam się :)

Składniki (na 2 porcje):
100 g kaszy gryczanej niepalonej
nektarynka
suszone śliwki, morele, jagody goji
orzechy, ziarna słonecznika (wszystkie dodatki wg uznania)
miód do smaku (dałam 1 łyżkę)

Wykonanie:
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, następnie przekładamy do naczynia, w którym możemy ją swobodnie wymieszać z suszonymi owocami, miodem i orzechami. Całość przekładamy na talerze, posypujemy słonecznikiem (u mnie prażony, ale można go też dodać wcześniej - ja lubię jak jest chrupiący :) ), dodajemy pokrojoną nektarynkę. Smacznego!


3 komentarze:

  1. Nie próbowałam jeszcze kaszy gryczanej na słodko, trzeba to zmienić koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Według mnie jest bardzo smaczna :) szczególnie pasują mi do niej orzechy włoskie i wszelkie suszone owoce :)

      Usuń
  2. muszę częściej podawać kaszę! bardzo kusząca wersja:)

    OdpowiedzUsuń