niedziela, 20 października 2013

Dyniowy "budyń" z kaszy jaglanej

Czyli połączenie tego, co lubię najbardziej - dyni i kaszy jaglanej <3 Pyszny budyń na śniadanie.

Na 1 porcję potrzebujemy:
1 szklanka puree z dyni
4-5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej (wszystko zależy od tego jaką konsystencję chcemy uzyskać)
1/3 szklanki mleka sojowego
1 łyżka syropu z agawy (bądź innego, ulubionego słodzidła)
1 łyżeczka inuliny

Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu, miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, przekładamy na miseczkę i jemy :-)
Smacznego!


8 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Ooo tak! Szczególnie dla takich fanów dyni jak ja :D

      Usuń
  2. fajny pomysł:) a kolor budyniu obłędny:)

    OdpowiedzUsuń
  3. To jest to, za czym i ja przepadam! Mając w planie takie śniadanie, szybciej wyskoczyłabym rano z łóżka ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie, poranek od razu lepszy kiedy zacznie się go tak smacznie, nawet jeśli na zegarku dopiero 6 rano, a za oknem ciemno... ;)

      Usuń
  4. Ciekawy pomysł, z takim budyniem jeszcze się nie spotkałam :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z kaszy jaglanej można zrobić (prawie) wszystko :) hehe

      Usuń